Hlavní obsah

V torontské nemocnici odmítli pacienta v bolestech, měl vzácnou nemoc

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

V nemocnici Humber River v Torontu odmítli přijmout v muže v bolestech, protože nezjistili, že trpí polyradikuloneuritidou (syndrom Guillain - Barré). Po třech letech získala stanice CBC video z bezpečnostní kamery, na kterém je vidět, jak se 45letý David Pontone v bolestech plazí z nemocnice ven. Nakonec byl přijat v jiné nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Torontská nemocnice Humber River

Článek

Když Pontone dorazil v dubnu 2018 do nemocnice Humber River, stěžoval si na hrozné bolesti nohou. Současně ale uvedl, že sedm let trpí bipolární poruchou. I když uvedl, že díky lékům ji už sedm let zvládá, poslali ho k psychiatrovi. Po vyšetření u psychiatra byl propuštěn . Když odcházel, upadl a zůstal na čtyřech.

Žena v černém, podle CBC sestra, do něj šťouchala, Pontone uváděl, že mu říkala: „Jsi velký chlap: Jsi silný! Chlapíku, tak vstaň!“ To ale nezvládl a ven se vyplazil po čtyřech. Zabralo mu 20 minut, než se dostal k východu, kde mu ochranka pomohla do taxíku.

Odborníci z Univerzity Karlovy popsali proces, který může vést k Alzheimerově chorobě

Věda a školy

O několik dní později byl přijat v Západní nemocnici v Torontu, kde zjistili, že má polyradikuloneuritidu. Ta se dá zjistit analýzou mozkomíšního moku, kde je více proteinů, než je běžné. Toto zánětlivé postižení periferních nervů, které může vést až k obrně, většinou následuje po virové nákaze, jako jsou plané neštovice, infekční mononukleóza nebo nákaza herpes viry a HIV, popřípadě chlamydiemi.

Po čtyřměsíčním léčení a rehabilitaci se Pontoneho stav natolik zlepšil, že může normálně chodit. Na nemoc však umírá od čtyř až do sedmi procent pacientů.

Vzácný syndrom, který hrozí dětem po covidu, už je i v Česku

Koronavirus

Pontoneho rodina si na nemocnici stěžovala, ta jí však dlouho nechtěla video předat. Sestra, která Pontoneho vystrkávala z chodby, však byla propuštěna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám