Hlavní obsah

Tři Američané propuštění z vězení v KLDR dorazili do USA, na letišti je vítal Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři Američané, kteří byli propuštěni z vězení v Severní Koreji, dorazili ve čtvrtek do USA. Přiletěli v doprovodu šéfa americké diplomacie Mikea Pompea. Na základnu Andrews je přijel osobně uvítat prezident Donald Trump s manželkou Melanií. Propuštěnými Američany jsou misionář Kim Dong-chul a Kim Sang-duk a Kim Hak-song, kteří nějakou dobu přednášeli v KLDR na pchjongjangské technické univerzitě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manželé Trumpovi přivítali na letišti Američany propuštěné ze severokorejského vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Vojenský letoun s propuštěnými vězni dosedl na plochu vojenské základny ve 2:45 místního času (8:45 SELČ). Všichni tři muži se podle televizních záběrů zdají být v dobrém fyzickém stavu.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Donald Trum, tři Američané propuštění ze severokorejského vězení a v pozadí ministr zahraničí Mike Pompeo.

„Jsou to skvělí lidé a tohle je pro ně významný okamžik… Rádi bychom poděkovali Kim Čong-unovi,” prohlásil Trump po příletu trojice.

Ta byla podle jeho slov propuštěna díky zlepšování vzájemných vztahů, jehož cílem je podle Trumpa Korejský poloostrov bez jaderných zbraní.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Americký prezident Donald Trump s manželkou vítal propuštěné vězně na palubě letadla

Mike Pompeo se vydal do Severní Koreje na neohlášenou návštěvu před plánovanou schůzkou Trumpa se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Tématem schůzky bylo odstranění zbraní z Korejského poloostrova a podpis mírové smlouvy, která by formálně ukončila korejskou válku z let 1950 až 1953.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Stroj s trojicí propuštěných Američanů ze severokorejského vězení.

Šéf Bílého domu potvrdil, že Pompeo dojednal termín a místo jeho setkání s vůdcem KLDR Kim Čong-unem, podrobnosti však nesdělil. Informace budou zveřejněny v následujících dnech, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám