Hlavní obsah

Střelec z Las Vegas měl v hotelovém pokoji hotový arzenál, zbraně se válely i ve vaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Další fotografie, které unikly z policejních zdrojů, ukazují, že Stephen Paddock měl v pokoji číslo 32135 v lasvegaském hotelu Mandalay Bay slušný arzenál. Zbraně, zásobníky a náboje se válely všude, byly i ve vaně.

Foto: Profimedia.cz

Paddock vyrazil ve svém pokoji okno, aby se mu lépe střílelo.

Článek

Mezi 23 zbraněmi převažovaly poloautomatické pušky AR-15 odvozené z vojenských M-16. Některé z nich byly od společnosti Daniel Defence a dvanáct z nich mělo vyměněné pažby, aby mohly střílet dávkami.

Pohled vyraženými dveřmi do pokoje střelce.

Tato zařízení se přitom v USA prodávají legálně, i když automatické zbraně se prodávat nesmějí. Nástavbový systém sám o sobě totiž plně automatický není, pro každý výstřel je třeba stále zmáčknout spoušť. Umožňuje ale rychlé stisknutí spouště za sebou v tempu, jakým by to člověk bez něj nedokázal. Využívá přitom zpětného rázu zbraně.

Foto: , ČTK/AP

Stephen Paddock na archivní fotografii

Další záběry na zbraně v pokoji střelce

Zařízení je přitom levné, přes internet se dá pořídit za sto dolarů. Snižuje ovšem přesnost střelby.

Nejméně jedna ze zbraní měla zvětšený zásobník. Na fotografii je vidět nějakých 15 zásobníků, po zemi jsou poházené nábojnice.

Na stolku se také navršily talíře od jídla, protože Paddock neumožňoval nikomu vejít, aby se neodhalilo, co má v pokoji. Dokonce kvůli tomu do pokoje nainstaloval kamery.

Zbraně nanosil do pokoje postupně od čtvrtka v několika kufrech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám