Hlavní obsah

Střelba v továrně v Texasu, jeden mrtvý a čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně jednoho mrtvého a čtyři zraněné má na svědomí střelba ve městě Bryan v Texasu. Pachatelem je bývalý zaměstnanec, kterého se podařilo zadržet a nyní je ve vazbě, uvedl šéf místní policie Eric Buske. Jedná se o nejnovější z několika případů masové střelby ve Spojených státech v posledních třech týdnech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost z Texasu následuje po sérii případů masové střelby, které se od poloviny března odehrály po celých Spojených státech.

Osm lidí zemřelo ve třech různých kosmetických a masážních salonech v Atlantě, deset obětí si vyžádala střelba v supermarketu v Boulderu v Coloradu a čtyři lidé včetně devítiletého chlapce zahynuli během krveprolití v Orange v Kalifornii.

Střelba v Kalifornii má nejméně čtyři mrtvé

Amerika

Ve středu bývalý profesionální hráč amerického fotbalu v Jižní Karolíně zastřelil prominentního lékaře, jeho ženu, jejich dvě vnoučata a dalšího muže. Následně si u sebe doma vzal život.

Další střelba v USA. Člen námořnictva útočil u základny, vojáci ho zabili

Amerika

Několik hodin před střelbou v Texasu americký prezident Joe Biden a americký generální prokurátor Merrick Garland představili soubor opatření zaměřených na potírání násilí páchaného střelnými zbraněmi. Šéf Bílého domu přitom střelby v USA označil za epidemii, která musí skončit. Každý den je podle něj ve Spojených státech postřeleno 315 lidí, z nichž 106 zemře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám