Hlavní obsah

Další střelba v USA. Člen námořnictva útočil u základny, vojáci ho zabili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Detrick

Při střelbě nedaleko vojenské základny v americkém státě Maryland byli v úterý vážně zraněni dva lidé. Útočníkem byl příslušník amerického námořnictva, kterého po činu zastřelili vojáci u základny Fort Detrick, uvedla s odvoláním na policii a armádu agentura Reuters.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Místo činu nedaleko vojenské základny

Článek

Osmatřicetiletý muž, který pracoval ve vojenské nemocnici jako zdravotník, střílel v úterý ráno v 8:20 místního času v areálu stavební firmy nedaleko města Frederick, které leží zhruba 80 kilometrů od Washingtonu. Dva těžce zraněné pak odtamtud v kritickém stavu převezla do nemocnice záchranná helikoptéra, uvedl místní policejní šéf Jason Lando.

Útočník poté autem odjel k základně Fort Detrick, která byla od místa střelby vzdálená asi deset minut jízdy. Sledovala jej policie, nakonec jej ale zneškodnili vojáci ze základny. Podle Landa není jasné, jaký byl motiv činu a proč posléze útočník zamířil k základně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám