Hlavní obsah

Střelba v americkém Sacramentu: Šest mrtvých a deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sacramento
Aktualizováno

Nejméně šest mrtvých a deset zraněných si vyžádala v neděli ráno střelba v centru amerického Sacramenta. Policisté uzavřeli celkem osm přilehlých bloků a vyzvali další obyvatele, aby se k místu činu nepřibližovali. Bližší informace zatím nejsou známy.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v americkém SacramentuVideo: AP

 
Článek

„Policisté lokalizovali oběti střelby. Šest lidí zemřelo, dalších devět utrpělo zranění,“ uvedla místní policie na Twitteru.

Vyšetřovatelé zatím netuší, zda se na střelbě podílelo více lidí. Veřejnost pak žádají o pomoc s identifikací pachatele či pachatelů. Policejní šéfka Sacramenta Kathy Lesterová blíže nespecifikovala ani zbraň, ze které se střílelo. „Je to velice komplexní a komplikovaná situace,“ řekla novinářům.

Na místě střelby je několik policistů, stejně tak záchranářů. Bližší informace zatím nikdo neposkytl.

Na sociálních sítích se objevilo několik videí, na kterých je slyšet střelba v pozadí.

Místní aktivista Berry Accius byl na místě krátce po policii. „Viděl jsem oběti. Viděl jsem zakrvácenou mladou dívku, další, která se k ní přiblížila, křičela: ‚Zabili mi sestru‘. Jiná žena pak hledala svého syna a ptala se, jestli byl postřelen,“ citoval muže server ABC News.

Hlavní město státu Kalifornie se přitom vzpamatovává z měsíc starého incidentu, kdy muž v jednom z místních kostelů zastřelil celkem čtyři lidi včetně tří svých dcer ve věku 9, 10 a 13 let. Zbraň následně obrátil proti sobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám