Hlavní obsah

Spojené státy zasáhly sněhové bouře, zrušeny byly stovky letů

Aktualizováno

Spojené státy zasáhly jarní bouře. Na některých méstech napříč celou zemí napadlo až 30 centimetrů sněhu, což způsobilo nemalé komplikace v dopravě. Zrušeny byly stovky letů. Kvůli bouřím zemřeli již tři lidé, informovala AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Spojené státy zasáhly sněhové bouře, zrušeny byly stovky letůVideo: Reuters

 
Článek

Jednou z obětí je dvouletá holčička, která spala v obytném přívěsu v Haughtonu v Louisianě, když na vozidlo spadl strom. Uvnitř byli čtyři dospělí a další malé dítě, ale těm se nic nestalo.

V Nebrasce na silnici ztratil na náledí kontrolu nad automobilem jednašedesátiletý muž. Narazil do tahače, který uvízl v bouři. Muž na místě zemřel.

Situace v Madisonu v Jižní Dakotě

Bouřkový systém doprovází husté sněžení nebo déšť a také prudký vítr. V sobotu na několik hodin jarní sněhová bouře znemožnila na mezinárodním letišti Minneapolis-St.Paul provoz. Zrušeny tak byly stovky letů.

Letiště uvedlo, že sněžení bylo příliš prudké na to, aby šlo ranveje a letouny udržet v provozuschopném stavu.

Foto: Anthony Souffle/Star Tribune, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Minnesotě

Mluvčí letiště Patrick Hogan oznámil, že zrušeno bylo 469 letů. V

Mnoho sněhu napadlo v Jižní Dakotě, Minnesotě a Wisconsinu. Arkansaským městečkem Ozark Mountain se prohnalo tornádo a zranilo čtyři lidi.

Foto: Nebraska State Patrol, ČTK/AP

Sněhová bouře v Nebrasce

Bouře se mají podle předpovědí přesouvat v příštím dnu dále na východ. Ve Wisconsinu už v noci napadalo přes 20 centimetrů sněhu. V severní části státu má sněžit až do nedělního večera a mohlo by připadnout dalších 20 centimetrů sněhu. Na místě fouká silný vítr, takže se tvoří návěje. U Michiganského jezera hrozí zaplavení oblastí na jeho březích. Na severu státu zůstalo bez elektřiny téměř 4000 zákazníků.

Situace v Traverse City ve státě Michigan

Špatné podmínky na silnicích přetrvávají v Jižní Dakotě a policie vyzvala řidiče, aby se na silnice nevydávali, protože vánice omezuje viditelnost.

Foto: Nebraska State Patrol, ČTK/AP

Následky sněhové bouře v Nebrasce

Nynější sněžení je součástí bouřkového systému, který zasáhl oblast sahající od Mexického zálivu na jihu USA až po Velká jezera na severu. Systém oblast sužuje od pátku.

Foto: Anthony Souffle/Star Tribune, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Minnesotě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám