Hlavní obsah

Smrt herce Hoffmana zavinila vražedná kombinace drog

Americký herec Philip Seymour Hoffman zemřel po aplikaci heroinu, kokainu a dalších drog. Vyplývá to z pitevní zprávy zveřejněné v pátek a citované agenturou AP. Herec byl nalezen počátkem února ve svém bytě v New Yorku mrtvý s jehlou v předloktí.

Foto: Victoria Will, ČTK/AP

Philip Seymour Hoffman

Článek

Šestačtyřicetiletý Hoffman rovněž užíval amfetamin či benzodiazepin, což jsou účinné látky v některých lécích předepisovaných proti úzkosti nebo problémům se spánkem. Zpráva nicméně neuvádí, jaké léky a v jakém množství byly v Hoffmanově těle nalezeny, takže podle AP není možné vyvodit závěr, která látka byla hlavní příčinou smrti.

"Je rozdíl mezi úmrtím následkem stimulantů, což by byl kokain a amfetamin, a úmrtím po užití narkotik, jako je heroin," řekl AP toxikolog Charles McKay z nemocnice v Hartfordu v americkém státě Connecticut. První dvě látky způsobují problémy srdečního rytmu, mozkovou mrtvici či infarkt, zatímco heroin obzvláště v kombinaci se sedativy jako benzodiazepin vyvolává potíže s dýcháním. Podle McKaye kombinované užívání léků či drog ukazuje na to, že pro daného člověka je taková praxe běžná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Philip Seymour Hoffman Video: Reuters

Hoffman, který v roce 2006 dostal Oscara, přiznával, že propadl alkoholu a drogám před více než dvaceti lety, po skončení studií na herecké škole. Brzy se prý ze závislosti dostal, ale loni se k ní vrátil a byl na asi desetidenním léčení. [celá zpráva]

K Hoffmanovým nejslavnějším filmům patří Hříšné noci, Štěstí, The Big Lebowski, Magnolia, Talentovaný pan Ripley, Návrat do Cold Mountain a samozřejmě drama Capote, za které dostal Oscara.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám