Hlavní obsah

Romneyho volební letadlo čeká důkladná očista

Letadlo, v němž republikánský kandidát na amerického prezidenta Mitt Romney během předvolební kampaně nalétal desítky tisíc kilometrů, se již brzy vrátí michiganské firmě, která mu jej pronajala. Než si najde dalšího uživatele, bude jej nutné "odromneyzovat", píše server Bloomberg Businessweek.

Foto: ČTK/AP

Mitt Romney u letadla, které využíval v předvolební kampani.

Článek

Pětašedesátiletý politik stroj McDonnell Douglas MD-83 užíval od skončení letního republikánského sjezdu, na němž byl oficiálně nominován na prezidenta. Svědčí o tom i jeho logo na trupu letadla nebo vyšívaný nápis The Gov. (guvernér) na opěrce jeho sedadla.

Jako všechna letadla užívaná při prezidentských kampaních se na stroji přezdívaném Air Romney podepsal náročný program, při němž bývalý guvernér Massachusetts létal po klíčových volebních státech spolu s doprovodem sestávajícím z rodiny, spolupracovníků, novinářů, kameramanů, agentů tajné služby a mechaniků.

Než jej proto společnost USA Jet Airlines, dceřiná firma Active Aero Group, pronajme někomu jinému, bude nutné ho nejprve řádně vyčistit. Podle mluvčí Active Aero Bernadette Quistové to bude nutné udělat mnohem důkladněji, než po jiných uživatelích. Důvodem je to, že letadla využívaná během kampaně, jsou tradičně špinavá.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Mitt Romney v letadle, které využíval v předvolební kampani

Po čištění přijde na řadu odstranění Romneyho volebního sloganu Believe in America z trupu letadla. Dost možná se bude upravovat také rozložení sedadel uvnitř stroje, i když Romney prý neměl mnoho požadavků na jeho změny. "Myslím, že to z větší části necháme, jak to je, protože nechceme dělat práci navíc, kterou nemusíme. Možná se to někomu bude líbit, tak jak to je," říká Quistová.

Celkově byl podle ní republikánský kandidát a jeho tým velmi dobrým uživatelem. "Letušky, se kterými jsem mluvila, říkaly, že skupina okolo Romneyho byla velmi nenáročná. Výborně se s nimi pracovalo."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám