Hlavní obsah

Příčiny smrti Whitney nebyly oznámeny, čeká se na toxikologické testy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

V neděli byla provedena pitva americké zpěvačky Whitney Houstonové, která měla určit příčinu smrti. Výsledky však zatím nebyly na žádost kriminalistů oznámeny. Čekat se bude i na toxikologické vyšetření. Média už v neděli přišla se spekulací, že se utopila ve vaně po předávkování léky.

Příčina smrti Whitney Houston bude známa až za šest až osm týdnůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Soudní lékař Edward Winter prozradil, že tělo mrtvé nevykazuje známky zranění a podle policie nic nenasvědčuje ani násilnému činu. Policie to uvedla už po příjezdu do losangeleského Beverly Hotelu, kde bodyguard našel bezvládnou zpěvačku ve vaně. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé však nemohou vyloučit žádnou z možných příčin smrti, dokud nebudou známy výsledky toxikologického rozboru. Zástupce koronera Ed Winter uvedl, že kompletní toxikologické testy zaberou šest až osm týdnů.

Policie v Beverly Hills ale naznačila, že další podrobnosti o okolnostech úmrtí Houstonové sdělí ještě v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka Whitney Houstonová na posledních snímcích z 9. února v klubu Tru Hollywood v Los Angeles

V pokoji byly léky proti úzkosti

Se spekulací, že se diva předávkovala léky a utopila ve vaně, přišel už v neděli bulvární tisk. Je to však zatím nejpravděpodobnější varianta. Tělo zpěvačky bylo nalezeno ve vaně a nevykazovalo žádné stopy násilí. V hotelovém pokoji bylo otevřené balení antidepresiv valium (u nás známý jako diazepam) lorazepam a xanax (jinak prodávaný i pod názvem neurol). [celá zpráva]

O lécích na předpis v pokoji mluvil i zástupce koronera, s tím, že tam bylo nalezeno pět balení léků. Rodina přiznala, že brala xanax proti úzkostem. O tomto léku je známo, že vyvolává závislost.

Naopak nebyl v pokoji objeven žádný alkohol, podle svědků však večer zpěvačka popíjela v hotelu s přáteli.

Jeden ze svědků uvedl, že když byla na zkoušce na vystoupení na předávání cen Grammy, byl ve čtvrtek v jejím dechu cítit alkohol, uvedla televize Fox News.

Pokud by to byla pravda, zařadila by se do řady hvězd, které zemřely podobným způsobem, jako člen Rolling Stones Brian Jones, kytarista Jimi Hendrix a Janis Joplinová.

Zpěvačka brala v poslední dekádě drogy a pila. Z obou závislostí se pokoušela opakovaně léčit. Bránily jí i v úspěšném comebacku.

Dceru pustili z nemocnice

Osmnáctiletá dcera popové divy Bobbi Kristina, která byla v neděli po sobotním úmrtí matky převezena do nemocnice, byla podle agentury AP po několika hodinách zase propuštěna. Podle zdroje blízkého rodině byla ošetřena kvůli stresu a úzkosti.

Bobbi Kristinu měla Houstonová s Bobbym Brownem, se kterým se v roce 2007 rozvedla. Jejich vztah byl velmi bouřlivý, plný násilí a Brown čelí výtkám, že přispěl k pádu zpěvačky. Sám bral drogy a pil. [celá zpráva]

Na famózní zpěvačku, která zářila na přelomu 80. a 90. let, vzpomínali i na předávání cen Grammy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám