Hlavní obsah

Smrt Whitney Houstonové vyvolala vztek na jejího exmanžela Browna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beverly Hills

Vlna otevřené nenávisti a vzteku vůči bývalému manželovi Whitney Houstonové Bobbymu Brownovi se vzedmula poté, co americká zpěvačka v sobotu zemřela v hotelu v kalifornském Beverly Hills ve věku 48 let. Fanoušci Brownovi vyčítají, že přivedl hvězdnou zpěvačku do trosek, a to jak v osobním životě, tak v její profesní kariéře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Whitney Houstonová a její manžel Bobby Brown ve vlastní reality showVideo: Reuters

 
Článek

"Vždycky budu milovat Whitney a vždycky budu nenávidět Bobbyho Browna," napsal jeden z rozlícených fanoušků na Facebooku. "Bobby Browne, vzal jsi nám naši divu a přivedl ji k závislosti," soptil jiný.

Mnozí dávají zpěvákovi Brownovi za vinu, že to byl právě on, kdo ji přivedl k drogám. Zpěvačka se v posledních letech potýkala s drogovou závislostí, příčina její sobotní smrti ale ještě známá není.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tělo Whitney Houstonové bylo odvezeno z hotelu Beverly HiltonVideo: Reuters

"Když se podíváte na vývoj Whitney, tak je očividné, že problémy se do její hudební kariéry i osobního života vkradly, když se dala dohromady s Bobby Brownem," uvedl M. Tye Colmer z amerického magazínu Billboard, který se věnuje hudbě. "Když se podíváte na tyto momenty, tak je zde jasná spojitost, která se ukázala jako velmi sebezničující. I když se s Bobbym rozvedla, již nikdy nebyla schopná vymanit se z problémů, kterým s ním čelila."

Foto: Stringer, Reuters

Whitney Houstonová s bývalým manželem Bobbym Brownem na snímku z roku 1997

Smrt exmanželky Browna zdrtila

Brown byl zcela zdrcen zármutkem poté, co se o události dozvěděl, řekli jeho příbuzní magazínu People. Údajně se ho zmocnily záchvaty pláče. Když se tragickou zprávu dozvěděl, připravoval se na vystoupení se svou kapelou New Edition v Mississippi.

První píseň koncertu vynechal, ale na druhou již přišel na pódium. "Miluju tě, Whitney. Nejtěžší věc pro mě je přijít na tohle pódium," vykřikl. Poté s viditelně zaslzenýma očima vyslal polibek k nebi.

Brown se později během koncertu zdál velmi dojatý, když jeho skupina zahrála jednu z balad. Zprvu se k písni přidal, ale hlas mu selhal a nakonec odešel z jeviště. Krátce poté celé vystoupení skončilo.

"Byl mou drogou"

Brown a Houstonová se potkali v roce 1989 na předávání hudebních cen Soul Train Awards. O tři roky později se vzali, ale bouřlivý vztah v roce 2007 skončil rozvodem. Během manželství byl Brown zavřen kvůli drogovým a alkoholovým excesům a Houstonová se dvakrát neúspěšně léčila z drogové závislosti.

Foto: Profimedia.cz

V televizním rozhovoru s Oprah Winfreyovou v roce 2009 zpěvačka přiznala, že s Brownem brala drogy, mimo jiné kokain a marihuanu. Také prohlásila, že exmanžel vůči ní byl násilnický a že na ni jednou i plivnul. "Byl mou drogou," řekla Houstonová o svém bývalém muži. "Nic jsem bez něj neudělala. Sama jsem se nesjížděla. Byli jsme to já a on společně. Byli jsme partneři." "Byla jsem vůči němu tak slabá," prohlásila zpěvačka.

Experti na závislosti tvrdí, že nestálé vztahy mohou přivést někoho se sklony k závislosti do spirály neustálého sebepoškozování. Obzvláště tehdy, když partneři z těchto těkavých svazků se neustále hádají a jejich soužití je bouřlivé, uvedl specialista Harris Stratyner z kliniky Caron Treatment Center.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám