Hlavní obsah

Pozůstalí po obětech havárie Germanwings žalují leteckou školu v USA

Phoenix

Příbuzní obětí letecké havárie německých aerolinek Germanwings ve středu podali ve Spojených státech žalobu na leteckou školu ve Phoenixu. Tam získal pilotní výcvik Andreas Lubitz. Právě on letadlo loni v březnu v době pádu řídil a jeho zřícení ve francouzských Alpách způsobil podle vyšetřovatelů úmyslně.

Foto: Y. Malenfer, francouzské ministerstvo vnitra, Reuters

Záchranáři a vyšetřovatelé na místě havárie Airbusu A320 nedaleko městečka Seyne-les-Alpes

Článek

O žalobě informoval právní zástupce pozůstalých, newyorská advokátní kancelář Kreindler & Kreindler, uvedla agentura DPA.

Při havárii zahynulo všech 150 lidí na palubě a příbuzní 80 z nich se nyní rozhodli podniknout právní kroky proti americké letecké škole, která poskytovala pilotní výcvik zaměstnancům letecké společnosti Lufthansa. Germanwings je její dceřinou firmou.

O nemoci pilota prý věděli

Žalující strana žádá odškodné ve výši několika miliónů dolarů, přesnou výši ale právníci neupřesnili.

Pozůstalí se domnívají, že škola nese na katastrofě část viny, protože prý věděla o Lubitzových psychických problémech a její povinností údajně bylo jej z výcviku vyřadit. [celá zpráva]

Lubitz se dlouhodobě léčil s depresemi. Kvůli zdravotním problémům navštívil na přelomu let 2014 a 2015 řadu lékařů a jeden z nich dva týdny před katastrofou doporučil, aby se léčil na psychiatrické klinice.

Na den nehody měl pilot od lékaře neschopenku, kterou našla policie u něj doma roztrhanou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám