Hlavní obsah

Před pádem letadla Germanwings hledal pilot Lubitz pomoc u desítky lékařů

Marseille
Aktualizováno

Andreas Lubitz, druhý pilot airbusu společnosti Germanwings, který se strojem v březnu úmyslně havaroval ve francouzských Alpách, se kvůli svým zdravotním problémům obrátil na desítky lékařů. S odvoláním na francouzského prokurátora Brice Robina o tom v pátek informovala agentura AP.

Foto: Stringer, Reuters

Andreas Lubitz na snímku z roku 2009

Článek

Lubitz údajně žádal lékaře o pomoc se zdravotními problémy. Co ho sužovalo, jaké příznaky se u něj objevily, Robin odmítl upřesnit. Už dříve však vyšetřovatelé uvedli, že sedmadvacetiletý Lubitz trpěl řadou psychických problémů, včetně depresí, ale v práci se to snažil tajit.

Příští týden ve čtvrtek se chce Robin setkat na ministerstvu zahraničí v Paříži s pozůstalými obětí a informovat je o průběhu vyšetřování.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé prohledávají trosky Airbusu A320Video: Reuters

Robin současně slíbil, že se bude snažit dosáhnout co nejrychlejšího předání ostatků těl obětí jejich příbuzným. Zahraniční agentury ve čtvrtek informovaly, že se kvůli chybám v úmrtních listech několika zemřelých repatriace těl zpozdí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu uctili mrtvé z havarovaného airbusuVideo: Reuters

Nakonec se transport alespoň části těl do Německa uskuteční 9. června. Řada rodin kvůli tomu musela odložit již naplánované pohřby.

Lufthansa, mateřská společnost firmy Germanwings, v pátek oznámila, že příští úterý do Německa přepraví z Marseille do Düsseldorfu prvních 30 rakví s pozůstatky německých obětí.

Ve středu mají být ostatky předány rodinám a koncem příštího týdne by se měly uskutečnit první pohřby. Řada rodin ale musela naplánované pohřby kvůli zpoždění odložit.

Nehodu z letošního 24. března podle vyšetřovatelů záměrně způsobil druhý pilot Lubitz. Využil prý odchodu kapitána na toaletu, v kokpitu se zamknul a záměrně zahájil klesání, které skončilo nárazem letadla do hor. Všech 150 lidí na palubě spoje z Barcelony do Düsseldorfu zahynulo.

Reklama

Související články

Lufthansa věděla o Lubitzových depresích

Německá letecká společnost Lufthansa v úterý oznámila, že ji pilot Andreas Lubitz v roce 2009 informoval, že trpěl těžkými depresemi. Dokumenty, které to...

Výběr článků

Načítám