Hlavní obsah

Pod školním pozemkem v Tampě objevili přes dvě stovky těl

Tampa

Geofyzikální technici našli metr pod pozemkem Kingovy střední školy v americké Tampě přibližně 145 rakví. Ukryto je v nich kolem 250 těl, v drtivé většině Afroameričanů. Podle CNN, která na objev upozornila, se v 77 případech jedná o kojence a malé děti.

Foto: Profimedia.cz

Vedoucí obvodu v Hillsborough Jeff Eakins uvedl, že mnoho nalezených těl patří dětem.

Článek

„Je mi z toho nanic. Nikdo se nedozví naši historii a příběh těchto lidí. Hodně to bolí,“ uvedla ředitelka národního sdružení za zájmy lidí s odlišnou barvou pleti Yvette Lewisová.

Představitelé Kingovy střední školy se domnívají, že nalezené rakve patří Ridgewoodskému hřbitovu, který pozemku současné školy ve 40. letech minulého století sloužil jako pohřebiště pohraničníků a byl ve vlastnictví distriktu Hillsborough, který spadá pod Tampu. Škola byla otevřena v roce 1960.

„Chceme se ujistit, že lidem, které jsme našli, se dostane náležité pocty,“ řekl Jeff Eakins, který má v Hillsborough na starosti veřejné školy.

Nejedná se o první případ

Mluvčí obvodu Tanya Arjaová uvedla, že technici začali pátrání po hrobech před měsícem, když dostali anonymní tip o možném umístění hřbitova. „Nálezy se shodují s historickými záznamy o hřbitově, který se na tomto místě nacházel,“ uvedla.

U bývalého tábora smrti Treblinka objevili neznámý hromadný hrob

Evropa

V příštích třiceti dnech se na místo dostanou lékaři a také státní archeologové.

V Tampě k podobnému objevu nedošlo poprvé. V září se muselo přibližně 100 lidí z bytového komplexu přestěhovat poté, co se dozvěděli, že budovy stojí v místě, kde se nacházel Zionský hřbitov – podle CNN první afroamerické pohřebiště ve městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám