Hlavní obsah

Počet mrtvých po výbuchu chemičky v Texasu stoupá

West
Aktualizováno

Exploze a rozsáhlý požár v továrně na hnojiva v texaském městě West podle tamních úřadů zabily nejméně 14 lidí. Záchranáři stále pátrají po těch, kteří mohli středeční neštěstí přežít. Pohřešovány jsou desítky lidí. Výbuchy městečko s převážnou většinou obyvatel českého původu zdecimovaly. Stále není zmapován úplný rozsah škod.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdevastovaný West připomíná po výbuchu válečnou zónuVideo: Reuters

 
Článek

Starosta Westu Tommy Muska řekl, že si incident vyžádal nejméně 14 mrtvých. Až čtyřicet lidí včetě pěti zasahujících hasičů je však pohřešováno. Bilance obětí tedy zřejmě není konečná. Na 160 dalších lidí bylo zraněno.

Foto: ČTK/AP

Zbytky továrny ve Westu

Policie zatím nevyloučila, že šlo o zločin. Dosavadní vyšetřování to ale prý nenaznačuje. „Neříkáme, že se jedná o zločin, ale nevíme to,“ řekl policejní zástupce Patrick Swanton. Podle serveru listu The Guardian se v továrně nacházelo na 24,5 tuny dusičnanu amonného. Tato látka se používá jako hnojivo, ve vyšších teplotách je ale výbušná.

Exploze byly tak masivní, že srovnaly se zemí mnoho domů v širším okolí a vyvolaly zemětřesení o síle 2,1 stupně Richterovy škály.

Foto: ČTK/AP

Škody po výbuchu v texaské chemičce

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám