Hlavní obsah

Po požáru na výletní lodi uvízly na moři tisíce lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než tři tisíce pasažérů a tisíc členů posádky uvízly v Mexickém zálivu na obří výletní lodi americké společnosti Carnival Cruise Lines. Plavidlo Triumph vracející se do přístavu Galveston v Texasu v neděli u Yucatánského poloostrova postihl požár ve strojovně. Pasažéři by měli být zpátky v USA ve čtvrtek. Na přehřátém plavidle, jehož sociální zařízení fungují jen zčásti, tak stráví nedobrovolně tři dny navíc, uvedla televize NBC.

Foto: ČTK/AP

Výletní loď Carnival Triumph

Článek

„Nejhorší je to se záchody. Jsou bez vody a nejde spláchnout. Takže všichni konají potřebu do plastových sáčků, které dávají ven za dveře,“ popsala cestující Donna Gutzmanová.

Nedělní požár byl záhy zlikvidován a při incidentu nebyl nikdo zraněn. Loď však ztratila pohon.

Společnost Carnival původně plánovala, že bude plavidlo dovlečeno do mexického přístavu Progreso a odtud cestující dopraví do USA letadlo. Mořský proud ale zanesl Triumph dál na moře, odkud bylo do Mexika stejně daleko jako do USA. Plavidlo by tak mělo zakotvit v alabamském Mobilu, odkud cestující letecky přepraví do texaského Houstonu.

Lidé tak na moři stráví ještě den. Původně přitom měli být zpět v Texasu v pondělí. Plavební společnost jim slíbila vrátit částky, které za výlet zaplatili, a v případě, že se rozhodnou s Carnival plout znovu, dostanou slevu.

Loď dlouhá 272 metrů sice není bez proudu, protože funguje záložní zdroj, přesto pasažéři nemají standardní komfort. Na lodi také dochází jídlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám