Hlavní obsah

Plameny pohltily přes 100 domů při lesním požáru v Coloradu

Celkem 118 budov už zničil nebo poškodil rozsáhlý lesní požár v Coloradu, který u Fort Collins zasáhl 150 kilometrů čtverečných. Jeho první obětí stala 62letá Linda Steadmanová, jejíž ostatky byly nalezeny ve vyhořelém domě. Žena nedbala na dvě telefonické výzvy, aby odešla. Neuposlechla ani osobní výzvu hasiče, který za ní přišel, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rozsáhlé požáry v ColoraduVideo: Reuters

 
Článek

Požár během dne zdvojnásobil svou rozlohu, protože vegetace je suchá a rozdmychávají ho silné větry.

U požáru zasahuje přes 400 hasičů a pět vodních bombardérů. Je tak nebezpečný, že pomoc poskytl i sousední Wyoming, kde bojují s dalšími dvěma lesními požáry. Další letadlo poskytne Aljaška, čtyři přiletí z Kanady a dvě z Kalifornie.

Evakuováni už museli být lidé z 2600 domů.

Požáry v Novém Mexiku

Velké požáry zasáhly i Nové Mexiko. U Ruidasa plameny sežehly přes 130 kilometrů čtverečných porostu. Zničily také 35 budov, uvedla AP.

„Všechno je velmi suché a na mnoha místech má oheň hodně potravy, protože jsou tam lesy, kde už nějakou dobu nehořelo,“ uvedl mluvčí hasičů z Little Bear David Shell. Požár tam zažehl blesk.

Podařilo se ale částečně dostat pod kontrolu největší lesní požár v historii Nového Mexika, který zažehl blesk v květnu. Oheň tam zasáhl plochu 1000 kilometrů čtverečných. Pod kontrolou jen a 37procnetech rozlohy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám