Hlavní obsah

Pasažér natočil z první řady hořící motor letadla v Denveru

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Ozvala se ohlušující rána a najednou se vznítil motor na pravé straně. Tak popisovali sobotní incident letu společnosti United Airlines 328 cestující na palubě. Jeden z cestujících hořící motor natočil přímo z paluby letadla. Boeing 777 se nakonec bezpečně vrátil na letiště.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující natočil hořící motor letadla, jeho trosky padaly na obyvatele DenveruVideo: Chad Schnell via Storyful, Claire Armstrong via Storyful, AP

 
Článek

„Mám docela trauma s United Airlines létat i nadále,“ napsal Chad Schnell, který na Twitter přidal video „z první řady“.

Na palubě letadla se v sobotu odpoledne po vzletu z denverského letiště nacházelo 241 lidí. Boeingu se nakonec podařilo bezpečně vrátit, aniž by se někdo zranil, kus motoru letadla ale spadl do rezidenční čtvrti města. Nikoho naštěstí nezranil.

Cestující z letadla, kterému se vzňal motor: Doufali jsme, že ještě uvidíme své děti

Amerika

První kontroly naznačují, že důvodem, proč motor vzplál, byla zlomená lopatka turbíny.

„Předběžná kontrola naznačuje poškození související s opotřebováním materiálu. Vzorek teď budou v laboratořích zkoumat experti Národní rady pro bezpečnost dopravy Spojených států,“ uvedl její ředitel Robert Sumwalt.

Boeingy 777 měly s motory Pratt & Whitney potíže už dříve

Amerika

V reakci na havárii letounu byly v neděli uzemněny skoro všechny Boeingy 777 poháněné motory Pratt & Whitney řady 4000, kterými disponoval i let United Airlines 328. Stanice BBC upozornila, že boeingy s těmito motory měly problémy už v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám