Hlavní obsah

Novináři nejsou v obraze, hájil se Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump odsoudil americká média za nelichotivé komentáře k jeho prvním 100 dnům v úřadu. Na shromáždění svých příznivců v Pensylvánii označil mediální kritiky za „falešné zprávy” sepsané novináři, kteří „nejsou v obraze”. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Prezident Donald Trump na shromáždění v Harrisburgu

Článek

Sto dnů od lednové prezidentské inaugurace uplynulo v sobotu. Trump se rozhodl strávit sobotní večer se svými voliči v Pensylvánii. Na shromáždění v pensylvánské metropoli Harrisburgu zdůraznil, že po nástupu do funkce „plní jeden slib za druhým”.

Mnohá liberální americká a světová média naopak v komentářích z uplynulého týdne poukazovala na to, že Trump většinu svých předvolebních slibů nesplnil.

„Mainstreamová (falešná) média odmítají zveřejnit dlouhý seznam našich úspěchů, včetně podpisu 28 exekutivních příkazů, silných hranic a velkého optimismu,” napsal před zahájením pensylvánského mítinku Trump na Twitteru.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Shromáždění v Harrisburgu se konalo týž večer, na který byla naplánována výroční večeře pořádaná asociací korespondentů v Bílém domě, jíž se američtí prezidenti pravidelně účastní. Trump, který opakovaně obviňuje média ze lží, již předem řekl, že na večeři nepřijde. Na pensylvánském mítinku prohlásil, že je rád, že je daleko od "washingtonské bažiny".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám