Hlavní obsah

Nového amerického viceprezidenta Pence přivítal v divadle potlesk i bučení

Aktualizováno

Nově zvoleného amerického viceprezidenta Mika Pence vítalo bučení i pozdravy, když se v pátek večer objevil na představení muzikálu Hamilton na Broadwayi. Při klanění po představení oslovil Pence herec Brandon Victor Dixon, který ztvárnil roli třetího amerického viceprezidenta Aarona Burra. Pence na konec jeho výzvy nečekal a ze sálu rychle odešel, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nového amerického viceprezidenta Pence přivítal v divadle potlesk i bučeníVideo: Reuters

 
Článek

"My jsme, pane, různorodá Amerika, která se bojí, že vaše nová administrativa nebude chránit nás, naši planetu, děti a rodiče, že nás nebude bránit a že nám nezaručí naše nezadatelná práva. Opravdu doufáme, že vás toto představení inspirovalo k tomu, abyste prosazoval naše americké hodnoty a pracoval ve prospěch nás všech," řekl Dixon, který sklidil velký aplaus.

Budoucí americký prezident Donald Trump na Twitteru v reakci uvedl, že divadlo musí být vždy bezpečným a nevšedním místem. Herci se podle něj zachovali vůči Pencovi neomaleně. Zároveň je vyzval k omluvě.

Divadlo musí být vždy bezpečným a nevšedním místem. Herci byli vůči Miku Pencovi včera večer velmi neomalení. Omluvte se.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Herec Brandon Victor Dixon po představení viceprezidenta oslovil.

Muzikál Hamilton se hraje od loňska a stal se velkým hitem. Pojednává o jednom z Otců zakladatelů a prvním ministru financí USA Alexandru Hamiltonovi. Získal 11 divadelních cen Tony a jeho tvůrce dostal Pulitzerovu cenu za nejlepší drama. Chodí na něj politici i celebrity. Prezident Barack Obama na něj přivedl obě své dcery, viděla ho první dáma Michelle Obamová i viceprezident Joe Biden.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Viceprezident Mike Pence při odchodu z divadla

Dějová linie klade důraz na Hamiltonovy imigrantské kořeny a osud sirotka. Hudba je velmi rozmanitá a zahrnuje několik žánrů. V pátek večer Hamiltona hrál Javier Munoz, který se otevřeně hlásí ke své homosexualitě. Pence jako guvernér Indiany podporoval snahy zakázat sňatky homosexuálů a byl proti neomezenému federálnímu financování léčby osob nakažených virem HIV.

Hlavní producent muzikálu Jeffrey Seller po Penceově odchodu řekl, že doufá, že si politik odnesl poselství díla, tedy schopnost vcítit se do druhých.

Reklama

Výběr článků

Načítám