Hlavní obsah

Snajpr z Iráku a Afghánistánu vraždil na Floridě. Neušetřil ani kojence

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy čtyř lidí včetně matky s kojencem je v americkém státě Florida podezřelý Bryan Riley (33), bývalý příslušník námořní pěchoty, který jako ostřelovač sloužil ve válkách v Iráku i Afghánistánu. Strážcům zákona se vzdal v neděli v obci Lakeland až po dlouhé přestřelce, během níž podle policie padly stovky výstřelů.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Uvnitř domu našla policie několikrát postřelenou jedenáctiletou dívku, která řekla, že v budově jsou tři zabití.

Policisté pak našli tři těla – tříměsíčního kojence, jehož držela v náručí třiatřicetiletá matka, a dvaašedesátiletou babičku. Ve vedlejším domě pak nalezli čtyřicetiletého muže.

„Prosili o život, ale stejně jsem je zabil,“ vypověděl Riley po zatčení.

Tvrdil, že byl pod vlivem drog

Riley podle šerifa Gradyho Judda neměl problémy se zákonem. „Až do tohoto rána to byl válečný hrdina,“ dodal Judd. Střelec řekl policistům, že je pod vlivem metamfetaminu (v Česku známého jako pervitin).

Radující se Tálibán v akci: Oslavná střelba v Kábulu pozabíjela 17 lidí

Svět

Rileyho přítelkyně vypověděla, že trpěl posttraumatickou stresovou poruchou a občasnými depresemi. Před týdnem se však jeho psychický stav zhoršil a řekl, že začal mluvit s Bohem, prohlásil šerif Judd.

„Byl to zbabělec. Je snadné zastřelit nevinné děti a miminka a lidi uprostřed noci, když máte zbraň a oni jsou bezbranní,” uvedl šerif.

Reklama

Výběr článků

Načítám