Hlavní obsah

Místo domnělého zloděje zastřelil muž v Ohiu vlastní dceru

Myslel si, že se mu někdo snaží vloupat do domu, a tak sáhl po střelné zbrani. Když ale muž z amerického státu Ohio vystřelil, zjistil, že zasáhl svou 16letou dceru. Scénu popsala v telefonátu na tísňovou linku matka dívky, informovaly ve čtvrtek agentury. Dcera po převozu do nemocnice vážnému zranění podlehla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Matka Janae Hairstonové vytočila krizovou linku 911 ve středu kolem půl páté ráno. Vylíčila, že v garáži jejího domu na předměstí Columbusu leží postřelená dcera a že ji střelil její otec. Považoval ji prý za vetřelce, protože byl aktivován bezpečnostní systém. Podle agentury AP je na záznamu telefonátu slyšet, jak se otec dívky ptá, co dělala, a jak oba rodiče prosí, aby se probrala. Asi o hodinu později byla však Janae prohlášena za mrtvou.

Policie věc stále vyšetřuje a zatím nebyla vznesena žádná obvinění. „Ve všech případech, kdy jste tím, kdo mačká spoušť, je opravdu důležité vědět, kdo je váš terč,“ komentoval incident představitel místní policie v rozhovoru s lokální televizí.

Střelba v Denveru: Čtyři mrtví, pachatel zemřel po přestřelce s policií

Zahraniční

Podle úřadů Columbusu se jednalo o 202. násilnou smrt tohoto roku v této zhruba dvoumilionové aglomeraci. Agentura AFP uvádí, že jen o tři týdny dříve zabil útok střelnou zbraní tři lidi včetně dvou dětí, které chodily do stejné školy jako Janae. Podobných incidentů od začátku pandemie ve Spojených státech přibylo, dodává AFP s odkazem na data webu Gun Violence Archive, který eviduje od začátku roku 44 000 úmrtí způsobených střelnými zbraněmi, včetně sebevražd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám