Hlavní obsah

Mezi osmi oběťmi na festivalu Astroworld je i čtrnáctiletý. Někdo měl návštěvníkům píchat drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Osm obětí paniky a náhlých kolapsů na pátečním prvním dni houstonského hudebního festivalu Astroworld je ve věku od 14 do 27 let. Policie tragédii vyšetřuje jako trestný čin. Zkoumá i informaci, že někdo záměrně píchal účastníkům drogy. Lidé po nich pak kolabovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní služba a policie pomáhají divákům na festivalu AstroworldVideo: mvmo___ via Storyful, Reuters/AP

 
Článek

Když vystoupil rapper Travis Scott, který za festivalem stojí, začali se lidé kolem 21:15 tlačit pod pódium. Zažila to studentka Seanna McCartyová: „Během třiceti sekund první písně se začali lidé topit v davu dalších lidí. Tlačenice byla stále větší a větší. Dýchat mohlo jen pár lidí. Zbytek byl rozdrcen nebo nemohl v horkém těžkém vzduchu dýchat. Moje kamarádka začala lapat po dechu a řekla mi, že se musíme dostat ven. Zkusily jsme to, ale nebylo kam jít. Každý prostor byl zaplněn. Kde jsme měly nohy, tam jsme zůstaly,“ řekla podle serveru Daily Beast.

V davu propukla panika. Někteří lidé kolabovali a záchranáři museli použít defibrilátor. Množství zraněných, kterých je celkem tři sta, proto přesáhlo možnosti zdravotníků v areálu. Proto byly do areálu povolávány sanitky.

U několika ošetřovaných se také řešilo předávkování drogami. Objevilo se podezření, že někdo dokonce záměrně vpichoval drogy návštěvníkům.

Foto: ČTK/AP

Sanitky zasahující na houstonském festivalu Astroworld

„Máme zprávu o členovi ochrany, který se pokoušel chytit nebo zadržet jednoho občana a ucítil píchnutí v krku,“ řekl šéf houstonské policie Troy Finner. „Když byl vyšetřován (zdravotníky), upadl do bezvědomí. Byl resuscitován a zdravotníci si všimli vpichu podobnému tomu, jako když se vám někdo pokouší dát injekci.

Tragédie na festivalu Astroworld: Osm mrtvých, 300 zraněných

Amerika

Travis Scott, který poděkoval policii a záchrance, slíbil, že je „oddán společné práci s obyvateli Houstonu, aby vyléčil rány a podpořil rodiny v nouzi“. Pak na Instagramu vyzval každého, který má informace o incidentu, aby se spojil s úřady.

Policie tragédii vyšetřuje pro podezření ze zabití a kvůli drogovým trestným činům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám