Hlavní obsah

Máme záběry UFO, přiznal Obama

Bývalý americký prezident Barack Obama v televizním rozhovoru potvrdil, že existují svědectví a nahrávky potvrzující existenci neidentifikovaných létajících objektů (UFO), označovaných teď novým a přesnějším termínem (Unidentified Aerial Phenomena). Jejich rychlost a schopnost manévrovat se podle Obamy vymykají všemu, s čím se americká armáda dosud setkala. Všechno, co ví, prý ale říct nesmí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevíme, co to je a jak se to hýbe, potvrdil Obama armádní záznamy UFOVideo: Reuters

 
Článek

„Je pravda, že máme snímky a záběry nebeských objektů, o nichž přesně nevíme, co jsou zač,“ přiznal v pondělí někdejší šéf Bílého domu v pořadu The Late Late Show Jamese Cordena v televizi CBS.

Obama mluvil o zatím poslední nahrávce UFO zachycené americkým námořnictvem, která unikla na veřejnost. V červenci roku 2019 ji pořídila posádka torpédoborce USS Omaha u San Diega. Objekt byl nafilmován z paluby křižníku, jak nevysvětlitelně manévroval nad mořskou hladinou a následně zmizel.

Kulovité UFO zmizelo v moři. V USA zkoumají další neidentifikované vzdušné jevy

Amerika

„Neumíme vysvětlit, jak manévroval. Popsat jeho trajektorii. Ani jeho tvar nebyl lehce popsatelný. Lidé od armády se stále ve vší vážnosti snaží vysvětlit, o co jde. V tuhle chvíli ale nemám nic dalšího, co bych vám k tomu mohl sdělit,“ řekl Obama.

Nemůžu říct celou pravdu

Zvěstem o tom, že by Američané byli už roky v kontaktu s inteligentními bytostmi mimozemského původu, se Obama zasmál a v žertu pronesl, že se na to po uvedení do úřadu amerického prezidenta také zeptal.

„Pravda je taková, že když jsem převzal úřad, ptal jsem se: Existuje teda nějaká laboratoř, kde zkoumáme mimozemské bytosti a jejich vesmírné lodi? Odpověď zněla ne,” prozradil.

„Za sebe pak mohu říci: Pokud je řeč o mimozemšťanech, jsou věci, které vám nemůžu říct v přímém přenosu,” uzavřel Obama s úsměvem na rtech.

Vojáci už si na UFO zvykli

Na zmiňovaném videu je slyšet, jak dva námořníci komentují let objektu nad mořem a konstatují, že zmizel v moři.

Kanada zveřejnila databázi záznamů o UFO

Koktejl

Ve stejný den pilot amerického námořnictva ve výslužbě vypověděl, že on a jeho kolegové vídali UFO u pobřeží Virginie tak pravidelně, až si zvykli na jejich přítomnost.

Jev pozorovali letci nad mořem jihovýchodně od Virginia Beach od počátku roku 2015 skoro každý den po dva roky. Ve stejné době bylo podobné setkání s UAP zaznamenáno i u pobřeží u floridského Jacksonvillu.

Zaznamenali jsme jevy, které je těžké vysvětlit, tvrdí o UFO bývalý šéf tajných služeb USA

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám