Hlavní obsah

Kulovité UFO zmizelo v moři. V USA zkoumají další neidentifikované vzdušné jevy

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Američtí námořníci na palubě torpédoborce USS Omaha viděli kulovité UFO, které zmizelo u San Diega v moři. Objekt byl nafilmován z paluby křižníku v červenci 2019 a nyní se záznam dostal na veřejnost, napsal list The Daily Mail.

Foto: Reuters

UAP viděli opakovaně piloty Hornetů

Článek

Na videu je slyšet, jak dva členové posádky po letu nad mořem a sestupu objektu komentují, že zmizel v moři. Video zveřejnil v pátek Jeremy Corbell na webu Mystery Wire.

Ve stejný den pilot amerického námořnictva ve výslužbě vypověděl, že on a jeho kolegové vídali UFO u pobřeží Virginie tak pravidelně, až si zvykli na jejich přítomnost.

V roce 2017 naši soustavu navštívili mimozemšťané, tvrdí harvardský fyzik

Koktejl

Objekty označil bývalý poručík námořnictva Ryan Graves, který létal na stroji F/A-18 Hornet, v zatím neuveřejněném rozhovoru pro stanici CBS za UAP (Unidentified Airial Phenomena - neidentifikovaný vzdušný jev) jak se nyní UFO korektněji označují.

Jev pozorovali letci nad mořem jihovýchodně od Virginia Beach od počátku roku 2015 skoro každý den po dva roky. Ve stejné době bylo podobné setkání s UAP zaznamenáno i u pobřeží u floridského Jacksonvillu.

Snímky pořízené piloty i fotokulometem na palubě letadla po léta analyzovalo ministerstvo obrany. Přiznalo to v roce 2017, když se k videím s UAP dostal list The New York Times.

Senát žádal o zprávu

Loni senátní výbor pro zpravodajské služby nařídil řediteli Národního zpravodajství a ministrovi obrany sestavit zprávu o UAP, která by měla být hotová příští měsíc. Požádal o to ještě loni v prosinci senátor Marco Rubio, když tehdy předsedal senátnímu výboru pro zpravodajské služby.

„Jasně jsem se obával,“ přiznal pilot. „Víte, kdyby tam byla proudová letadla z jiné země, bylo by to velké téma. Protože to ale vypadalo trochu odlišně, nejsme ochotni čelit problému. Jsme šťastní, protože prostě ignorujeme skutečnost, že tam jsou a pozorují nás každý den,“ dodal.

Kanada zveřejnila databázi záznamů o UFO

Koktejl

Graves uvedl, že piloti, kteří UAP viděli, spekulovali, že to mohla být tajná americká technika, nepřátelská špionážní platforma a i něco úplně jiného. Zmínil, že objekt rotoval, pohyboval se ve velké výšce a zřejmě měl pohon, to prý ale neví.

„Řekl bych, že s největší pravděpodobností je to program pro sledování hrozeb,“ uvedl Graves, ale nevyloučil ani možnost, že jde o tajnou ruskou nebo čínskou technologii.

Už v dubnu americké ministerstvo obrany potvrdilo, že záběry UAP, pořízené v roce 2019, které se objevovaly na záhadologických webech, jsou pravé. Zachycovaly blikající trojúhelníkový objekt, který se pohyboval v mracích. Mluvčí ministerstva obrany Sue Goughová dodala, že byly pořízené i záběry dalších objektů, z nichž jeden měl tvar žaludu, další byl kulovitý a jeden připomínal neztuženou vzducholoď. Zmínila, že kvůli bezpečnosti nebude Pentagon zveřejňovat detaily. Dodala, že záběry zkoumá oddělení pro neidentifikované vzdušné jevy zřízené v srpnu.

Daleko před stávající technikou

Bývalý ředitel národní zpravodajské služby John Ratcliffe řekl stanici Fox News, že nejde jen o pozorování svědků, ale že UAP zachytily i různé senzory. Zachytily je i družice. Zmínil ovšem, že pohyby UAP je těžké zopakovat, protože „na to nemáme techniku“. Podotkl, že se pohybují vysokými rychlostmi, aniž by docházelo k sonickému třesku.

Bývalý představitel ministerstva obrany Luis Elizondo, který se věnoval otázce UAP skoro deset let, podotkl, že objekty překonávají techniku jakékoli země. Zmínil, že jde o zařízení, které vzdoruje síle 600 G, může létat rychlostí 20 tisíc kilometrů za hodinu, uniknout radaru a pohybovat se ve vzduchu i ve vodě a zřejmě i v kosmu. Přitom to nemá křídla ani řídící plochy a dokáže vzdorovat gravitaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám