Hlavní obsah

Majitelé zbraní by mohli zacílit na Clintonovou, vtipkoval republikánský senátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Republikánský senátor za Jižní Karolínu Richard Burr o víkendu nahlas uvažoval o tom, že by mohli američtí vlastníci zbraní „zacílit“ na demokratickou kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou. Mluví o tom na nahrávce, kterou získala CNN. Za poznámku pronesenou v žertu se senátor omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Senátor za Severní Karolínu Richard Burr

Článek

Na nahrávce natočené během Burrova setkání s dobrovolníky republikánské strany senátor říká, že ho nic nepotěšilo tak, jako když viděl demokratickou kandidátku na přebalu časopisu o puškách.

„Byl jsem trochu šokován, že na tom nebyl terč,” poznamenal Burr.

Pak mluvil o těch, které by lidé měli volit do federálních úřadů volit. „Dovolte mi, abych vás ujistil, že tu je armáda podporovatelů našich kandidátů,“ řekl.

Podobné poznámky pronesl už srpnu republikánský prezidentský kandidát Donald Trump, když v souvislosti s Clintonovou prohlásil, že by mohli majitelé zbraní využít druhý dodatek ústavy o právu nosit zbraň. [celá zpráva]

Senátor Burr se ale za své výroky na rozdíl od Trumpa omluvil. „Moje poznámky byly nevhodné a omlouvám se za ně,“ řekl podle CNN.

Tým Clintonové na jeho slova zatím nereagoval, ozval se ale tým kampaně usilující o omezení práva nosit zbraň. Vzkázal Burrovi, že by měl rezignovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám