Hlavní obsah

Maďarsko hlásí třetí den po sobě rekord obětí covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Maďarsku za posledních 24 hodin přibylo 193 úmrtí pacientů nakažených koronavirem, píše agentura MTI. Jde o rekordní nárůst třetí den v řadě, v pátek maďarské úřady informovaly o 189 zemřelých, ve čtvrtek o 182.

Foto: Attila Balazs, ČTK/AP

Test na covid v Maďarsku

Článek

Celková smrtelná bilance k dnešku vzrostla na 5706. Hygienici za poslední den zaznamenali 5525 nových případů koronavirové infekce, od začátku současné pandemie covidu-19 jich je 243 581.

Podle statistik Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) má Maďarsko v rámci EU v dvoutýdenním průměru jeden z nejvyšších počet zemřelých v souvislosti s koronavirem v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

V Rusku spustili očkování obyvatel proti covidu. O Sputnik je zájem, výroba nestíhá

Koronavirus

Ve snaze zabránit šíření koronaviru vláda premiéra Viktora Orbána před třemi týdny vyhlásila částečnou uzávěru země, platí například zákaz nočního vycházení a uzavřeny jsou střední školy. Kabinet chce v pondělí oznámit, s jakými restrikcemi musí lidé počítat o Vánocích.

Maďarsko má podobný počet obyvatel jako Česká republika. V Česku od začátku pandemie covidu-19 laboratoře odhalily 542 406 případů nákazy koronavirem. Zemřelo 8738 infikovaných.

ON-LINE: Počet nových nakažených stagnuje

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám