Hlavní obsah

Jsem nevinný, tvrdí Američan obviněný ze znásilnění ženy ve vegetativním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Zdravotník obviněný ze znásilnění dlouhodobě nemohoucí pacientky pečovatelského ústavu ve Spojených státech se označil u soudu za nevinného. Informovala o tom agentura Reuters. Případ ženy, která v prosinci porodila zdravého chlapce, vyvolává mimořádnou pozornost amerických médií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obviněný Nathan Sunderland u souduVideo: AP

 
Článek

Šestatřicetiletý zdravotník Nathan Sutherland, který pracoval v pečovatelském ústavu Hacienda HealthCare ve Phoenixu od roku 2012, je obviněný ze sexuálního útoku a zneužití bezbranné osoby. K jeho zatčení na konci ledna vedla analýza DNA.

Foto: Handout, Reuters

Nathan Sutherland

Devětadvacetiletá žena, jejíž jméno drží ústav i policie v tajnosti, žije ve zdravotnickém zařízení, v němž Sutherland pracoval, téměř dvě desítky let. Podle prohlášení rodiny její intelektuální schopnosti jsou sice nulové a nemůže mluvit, ale částečně prý pohybuje údy, hlavou a krkem. Reaguje na zvuk a je schopna obličejových gest.

Televize News Channel 9 uvedla, že lékaři a pečovatelé o těhotenství ženy údajně nevěděli do chvíle, než začala rodit. Zpočátku nechápali, proč pacientka začala sténat. Poslední lékařskou prohlídku absolvovala žena loni v dubnu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám