Hlavní obsah

Jihem USA se přehnaly silné bouře s tornády. O život přišli tři lidé

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jihem Spojených států se v neděli a pondělí přehnaly silné bouřky včetně tornád, které odnesly střechy mnoha domů, poničily stromy a obracely auta. Extrémní počasí připravilo o život dva lidi ve státě Georgia a jednoho v Tennessee.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihem USA se prohnala tornádaVideo: Reuters

 
Článek

Tři  lidé na jihu USA zemřeli po pádu stromu. Ve dvou případech se jednalo o stromy, které spadly na obydlené domy. V jednom případě shodil strom elektrické vedení na muže sedícího v autě.

Podle AccuWeather pokrývala zóna ohrožení silnými bouřkami a tornády plochu více než tisíc mil (přibližně 1600 kilometrů). V této oblasti bydlí zhruba 11 milionů Američanů. Čtvrt milionu lidí zůstalo po bouřkách bez elektrického proudu.

Americká rodina přežila smrtící tornádo na nezvyklém místě

Amerika

V Louisianě, Mississippi i Alabamě raději ukončili školní výuku dříve, aby se děti i dospělí dostali domů včas a stihli zaparkovat auta či školní autobusy do garáží.

Bouře provázelo krupobití a silné lijáky. Voda zaplavila ulice poblíž metra v Birminghamu v Alabamě. Národní meteorologická služba tam vyhlásila nouzový povodňový stupeň.

Americkým státem Tennessee se prohnalo tornádo, 25 mrtvých

Amerika

Přes Mississippi se už v neděli večer přehnalo podle meteorologů 12 tornád.

Místní obyvatelka Vickie Savellová přišla s manželem o svůj mobilní dům, do kterého se přistěhovali teprve před osmi dny. Našli ho o osm metrů dál, než kde původně stál, a byl kompletně zničený. „Po čtyřiceti letech jsme se přestěhovali do jiného domu a ten je teď pryč,“ uvedla v pondělí při odklízení sutin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám