Hlavní obsah

Hromotluk Floyd a policista, který ho zatýkal, byli v minulosti kolegové

Právo, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl obrovitý, přátelé mu říkali „velký Floyd“ a měli ho rádi pro jeho tichou a dobrosrdečnou povahu. George Floyd, šestačtyřicetiletý rodák ze Severní Karolíny, chtěl po sérii pletek se zákonem kvůli drogám a po pětiletém vězení za loupežné přepadení začít úplně znovu. V roce 2014 po propuštění z texaské věznice vsadil na Minneapolis v Minnesotě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brutální zásah policie proti Georgovi FloydoviVideo: DARNELLA FRAZIER, AP

 
Článek

Zatímco v Houstonu, kde po sobě nechal přítelkyni, s níž vychovával nyní šestiletou dceru Giannu, nemohl zavadit o práci, v Minneapolisu dělal nakonec na dvou místech. Jako řidič náklaďáku a jako ostraha v latinskoamerické restauraci Conga Latin Bistro.

„Měl to město rád. Kvůli lidem i příležitostem,“ řekla o něm britské stanici Sky News jeho poslední přítelkyně Courteney Rossová. „Rád se objal s pravidelnými hosty a mrzelo by ho, kdybyste se nezastavili a nepozdravili se s ním,“ svěřil se listu Star Tribune jeden z častých návštěvníků restaurace Jessi Zendejas.

Foto: Christopher Harris, ČTK/AP

George Floyd

Mohli se potkat

Floydova snaha obrátit kartu jeho života však tragicky skončila minulý týden v pondělí brutalitou policisty Dereka Chauvina, který mu při zatýkání tak dlouho klečel na krku, až zemřel s rukama dávno spoutanýma za zády.

Protesty v USA: Tisíce zatčených včetně dcery starosty New Yorku. Požár u Bílého domu

Amerika

Jaká náhoda. Obrovitý Floyd mohl svého vraha znát. Oba totiž pracovali současně jako ostraha v baru El Nuevo Rodeo, kde měl policista Chauvin v rámci svého „vedlejšáku“ na starosti prostor před barem.

Jeho bývalá majitelka Maya Santamaria místní TV stanici KSTP řekla, že sice neví, do jaké míry se muži skutečně znali, ale že se nepochybně sešly směny, kdy oba pracovali tutéž noc. Podle ní policista Chauvin často reagoval přehnaně a používal proti lidem pepřový sprej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nepokoje v New Yorku v reakci na Floydovu smrtVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám