Hlavní obsah

Bushův mluvčí kondoloval předčasně k úmrtí Mandely

Právo, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha o rychlou reakci na velkou událost se nevyplatila v neděli Jimu McGrathovi, mluvčímu amerického exprezidenta George Bushe (v letech 1989–1993).

Foto: Reuters

Nelson Mandela

Článek

Nepřečetl pozorně celou nedělní zprávu o Nelsonu Mandelovi (95), a když viděl v titulu jméno Mandela, vyvodil z toho, že velký Jihoafričan již zemřel, a nechal proto Bushovým jménem odeslat připravený kondolenční telegram k úmrtí nositele Nobelovy ceny míru, informoval web Stern.de.

Když po několika minutách mluvčí zjistil svůj fatální omyl, přiznal na Twitteru: „Byla to moje hloupá chyba. Moje chyba a ne chyba Bushovy rodiny.“

Mandelu v neděli po téměř třech měsících propustili z nemocnice do jeho domu v Johannesburgu. Jeho stav je podle prezidiálního úřadu „nadále kritický, mnohdy nestabilní“. [celá zpráva]

V konvoji 14 vozů byly i dvě sanitky a cestoval s ním personál, který o Mandelu v nemocnici pečoval. Dům ve čtvrti Houghton byl vybaven tak, aby pacient dostával veškerou profesionální péči i mimo kliniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám