Hlavní obsah

Bill Gates se po 27 letech manželství rozvádí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželství jednoho z nejbohatších mužů světa Billa Gatese je v troskách. Pětašedesátiletý podnikatel se rozchází s manželkou Melindou po 27 letech manželství. Rozchod potvrdil pár na Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates s manželkou Melindou.

Článek

Oba na svých twitterových účtech zveřejnili totožné prohlášení. „Po velkém přemýšlení jsme se rozhodli ukončit naše manželství. Za posledních 27 let jsme vychovali tři neuvěřitelné děti a vybudovali společnost, která funguje po celém světě a umožňuje mnoha lidem vést zdravý a produktivní život. Nadále sdílíme víru v tuto misi a budeme i nadále spolupracovat v nadaci, ale už nevěříme, že v této další fázi našeho života můžeme spolu být jako pár,“ napsali.

Současně oba žádají o soukromí a prostor v době, kdy se začínají „orientovat v tomto novém životě“.

Dcera Billa Gatese se nechala očkovat. Zavtipkovala o čipu v mozku

Koronavirus

Bill Gates a jeho manželka Melinda se rozvádějí po 27 letech manželství. Mají spolu tři děti Jennifer (25), Roryho (21) a Phoebe (18).

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Melinda a Bil Gatesovi.

V roce 2019, krátce poté, co oslavili 25. výročí svatby, Melinda v rozhovoru pro The Sunday Times řekla, že Bill bojoval s tím, aby rovnoměrně rozdělil čas, který věnoval práci a rodině. Prozradila, že dokonce váhal s tím, zda se má oženit. „Nebylo to o mně, ale o tom, zda zvládne pracovní a rodinný život,“ popsala. Dokonce si prý na papír napsal výhody a nevýhody manželství, aby mu to lépe pomohlo se rozhodnout.

Bill Gates vidí světlo na konci tunelu. Na svět v normálu si ale prý ještě počkáme

Koronavirus

Majetek Gatese se odhaduje na 124 miliard dolarů. Rozvod tak bude patřit k jedněm z nejdražších, i když zřejmě nebude nejdražší.

Toto prvenství patří zakladateli společnosti Amazon Jeffu Bezosovi. Když se provalila jeho milostná aféra s Lauren Sanchezovou a majitel Amazonu se rozváděl, dělil se majetek v hodnotě 150 miliard dolarů, připomíná server Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám