Hlavní obsah

Bill Clinton opustil nemocnici

Bývalý americký prezident Bill Clinton v neděli opustil nemocnici v Kalifornii, kde byl od úterý hospitalizován kvůli infekci močových cest. Uvedla to agentura AP. Pětasedmdesátiletý politik Demokratické strany odjel z nemocnice kolem osmé ráno místního času (17:00 SELČ) v doprovodu své manželky Hillary.

Foto: David Swanson, Reuters

Bill Clinton opouští nemocnici v Kalifornii v doprovodu manželky Hillary.

Článek

Ošetřující lékař bývalého prezidenta Alpesh Amin uvedl, že se Clinton nyní vrátí do New Yorku a bude brát antibiotika. Podle něj se vrátila do normálu Clintonova hodnota bílých krvinek a snížila se mu i teplota.

Foto: David Swanson, Reuters

Bill Clinton v doprovodu manželky Hillary opouští nemocnici v Kalifornii.

Clintonův mluvčí Angel Ureňa v sobotu uvedl, že ukazatele zdravotního stavu bývalého prezidenta se „vyvíjí tím správným směrem”.

Bill Clinton je v nemocnici

Amerika

Exprezident do Kalifornie přijel na soukromou akci své nadace a v úterý se cítil unavený. Po testech byl přijat do nemocnice, kde nakonec strávil pět nocí. Podle jeho lékařů nejsou urologické infekce u starších lidí ničím neobvyklým a jsou lehce léčitelné, ačkoliv se mohou rychle rozšířit.

Clinton vedl Spojené státy v letech 1993 až 2001. Po odchodu z úřadu trpěl několika zdravotními potížemi. V roce 2004 se podrobil operaci srdce, při níž mu byl voperován čtyřnásobný by-pass. Dalším operačním zásahům se podrobil v letech 2005 a 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Clintonová ujistila, že do voleb už nepůjde

Demokratka Hillary Clintonová (71), kterou v prezidentských volbách 2016 porazil Donald Trump a o níž se spekulovalo, zda bude příští rok usilovat o odvetu,...

Lewinská chystá seriál o aféře s Clintonem

Monica Lewinská, bývalá stážistka v Bílém domě, bude jednou z producentek připravovaného televizního seriálu o její aféře s bývalým americkým prezidentem...

Bill Clinton je v nemocnici

Bývalý americký prezident Bill Clinton je od úterý hospitalizován v kalifornské nemocnici, na Twitteru to oznámil jeho mluvčí Angel Ureňa. Stanice CNN...

Výběr článků

Načítám