Hlavní obsah

Lewinská chystá seriál o aféře s Clintonem

Právo, BBC, vpl

Monica Lewinská, bývalá stážistka v Bílém domě, bude jednou z producentek připravovaného televizního seriálu o její aféře s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Seriál Impeachment založený na bestselleru Jeffreyho Toobina z roku 1999 se stane třetím pokračováním projektu American Crime Story inspirovaného skutečnými událostmi.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Monica Lewinská

Článek

Premiéra je očekávána v září 2020, kdy bude vrcholit kampaň před prezidentskými volbami. Lewinskou ztvární Beanie Feldsteinová, kdo bude hrát Clintona a jeho ženu Hillary, zatím není známo.

Lewinská jako 22letá praktikantka si začala v roce 1995 s tehdy 49letým prezidentem a vztah trval do roku 1997. Po skandálu čelila tlaku veřejnosti a později přiznala, že ji skandál hluboce poznamenal.

„Zpočátku jsem váhala, zda se podílet na přípravě seriálu, a byla jsem z toho vystrašená. Později jsem se stala vděčnou za posun, který společnost ve vnímání této pikantní události od té doby udělala,“ svěřila se.

Televize FX zakoupila práva na zpracování Toobinovy knihy v roce 2017, avšak nechtěla se pustit do seriálu bez Lewinské.

Sexuální skandál vedl k impeachmentu Clintona, ale ten byl po 21denním senátním procesu v roce 1999 zbaven obvinění z křivé přísahy a z maření úředního výkonu. Poté, co se vztah s Lewinskou dostal na veřejnost, se omluvil s přiznáním, že „zhřešil“.

Reklama

Související témata:

Související články

Monika Lewinská: Clinton mi zničil pověst

Jméno Moniky Lewinské, někdejší stážistky v Bílém domě, už téměř upadlo v zapomnění stejně jako její aféra s Billem Clintonem. Nyní se však 41letá Lewinská...

Výběr článků

Načítám