Hlavní obsah

Bill Clinton je v nemocnici

Novinky, ČTK, aš, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Bývalý americký prezident Bill Clinton je od úterý hospitalizován v kalifornské nemocnici, na Twitteru to oznámil jeho mluvčí Angel Ureňa. Stanice CNN informovala, že Clinton má infekci močových cest, která se rozšířila do krevního řečiště. Lékaři jsou ale optimističtí, stav někdejšího státníka se zlepšuje a mohl by být brzo propuštěn domů, píše server týdeníku Focus.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Bývalý americký prezident Bill Clinton

Článek

Clinton je v nemocnici Kalifornské univerzity v Irvine (UCI) na jednotce intenzivní péče podle CNN převážně proto, aby měl soukromí. Není připojen na dýchací přístroj.

„Prezident Clinton byl v úterý večer přijat do zdravotnického zařízení UCI, kde se mu dostává léčby s covidem-19 nesouvisející infekce,” napsal na Twitteru mluvčí, podle kterého je exprezident v dobrém rozpoložení.

USA se vrací do Rady OSN pro lidská práva

Svět

Exprezident do Kalifornie přijel na soukromou akci své nadace a v úterý se cítil unavený. Po testech byl přijat do nemocnice. Podle jeho lékařů nejsou urologické infekce u starších lidí ničím neobvyklým a jsou lehce léčitelné, ačkoliv se mohou rychle rozšířit.

„Prezidentovi byla diagnostikována infekce. Byl přijat do nemocnice, začali jsme podávat antibiotika a tekutiny, “ uvedli kalifornští lékaři Alpesh Amin a Lisa Bardacková s tím, že: „Po dvou dnech léčby se jeho stav zlepšuje a dobře reaguje na antibiotika.“  V nemocnici nadále zůstává na pozorování, ale vzhledem k pozitivnímu vývoji by mohl být brzo propuštěn domů.

Současně lékaři uvedli, že jsou v nepřetržitém kontaktu s exprezidentovými lékaři v New Yorku, včetně jeho kardiologa, napsal server Daily Mail.

Pětasedmdesátiletý Bill Clinton stál v čele Spojených států v letech 1993 až 2001. V roce 2004 se podrobil operaci srdce, při níž mu byl voperován čtyřnásobný by-pass. Nynější potíže s tím podle CNN nesouvisí.

Znáte všechny americké prezidenty? Seznam, zajímavosti a historie

Volby USA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám