Hlavní obsah

Americký voják Bergdahl se v pátek vrátí do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký voják Bowe Bergdahl, který byl unesen v Afghánistánu a později vyměněn za pětici vězněných členů radikálního islámského hnutí Tálibán, by se měl v pátek vrátit do Spojených států. S odvoláním na nejmenovaného představitele amerického ministerstva obrany o tom informují zahraniční agentury.

Foto: Al-Emara via Reuters TV, Reuters

Bowe Bergdahl (vpravo) během svého vydání

Článek

Voják se nyní zotavuje ve vojenské nemocnici v Německu, kde mají Spojené státy své základny. Očekává se, že po návratu do USA bude Bergdahl poslán k další léčbě do vojenské nemocnice v San Antoniu v Texasu, poznamenal činitel.

Bergdahlovo nedávné propuštění vyvolalo ve Spojených státech politický rozruch. Vláda prezidenta Baracka Obamy totiž uskutečnila spornou výměnu, aniž o tom předem informovala Kongres.

Armáda by měla prověřit okolnosti Bergdahlova zajetí. Spekuluje se totiž, že voják svévolně opustil své služební stanoviště a teprve poté se ho Tálibán zmocnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám