Hlavní obsah

Výpadek elektřiny na Manhattanu postihl statisíce lidí, i turisty

Aktualizováno

Požár transformátoru v New Yorku způsobil výpadek proudu na Manhattanu. Bez elektřiny se ocitly statisíce lidí v době, kdy se v srdci Manhattanu měla konat divadelní představení a další kulturní akce. Zasaženy byly i obchody a metro, napsala agentura AP.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Výpadek elektrického proudu v new Yorku

Článek

Zástupci elektrárenské společnosti Con Edison uvedli, že dodávky proudu, které byly přerušeny před 19:00 místního času (dnes před 01:00 SELČ), se podařilo obnovit před půlnocí.

Hasiči uvedli, že požár, který propukl na ulici West 64th Street, zasáhl stovky tisíc odběratelů ve 30 blocích od náměstí Times Square až po 72. ulici a Broadway.

Návštěvníci divadel byli nuceni vyjít na ulici, na Times Square potemněly obří velkoplošné obrazovky, provoz metra se téměř zastavil. Výpadek elektřiny postihl večer mimo jiné i komplex Rockefeller Center. v Madison Square Garden byl přerušen koncert se zpěvačkou Jennifer Lopezovou. Arena byla evakuována.

Někteří účinkující z muzikálu Come From Away uspořádali improvizované představení pro zklamané návštěvníky jejich divadla přímo na ulici, uvedla AP.

Výpadek elektřiny postihl večer mimo jiné i komplex Rockefeller Center. Ve tmě se ocitly některé obchody a bez elektřiny byly i některé stanice metra.

Podle AP výpadek přišel na výročí blackoutu z roku 1977, kdy zůstala bez proudu většina New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám