Hlavní obsah

Na Floridě zatkli expolicistu, který nezabránil masakru ve škole v Parklandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parkland

Někdejší zástupce šerifa ve floridském Parklandu Scot Peterson, který loni v únoru nezastavil střelce na místní střední škole, byl v úterý zatčen. Peterson, který byl v době střelby ozbrojen, stál před budovou školy a proti střelci nezasáhl. Masakr si vyžádal 17 mrtvých. V případě prokázání viny mu hrozí až doživotní vězení. S odvoláním na sdělení místní prokuratury o tom informovala agentura AP.

Foto: Reuters

Střelec ze školy Nikolas Cruz u soudu ve Fort Lauderdale

Článek

Státní zástupce Mike Satz oznámil, že šestapadesátiletému muži hrozí, že bude odsouzen za zanedbání dětí, hrubou nedbalost a za podání křivé výpovědi ohledně toho, co v době střelby dělal.

Peterson měl za úkol chránit střední školu v Parklandu, 27minutové video z bezpečnostních kamer zveřejněné měsíc po incidentu ale ukázalo, že stál celou dobu před budovou, zatímco střelec uvnitř 17 lidí zabil a dalších 17 zranil. Dohromady podle Satze hrozí Petersonovi 100 let za mřížemi. Propuštěn nyní může být na kauci 102 000 dolarů (2,3 milionu korun).

Pro dvaadvacetiletého střelce Nicolase Cruze žádá prokuratura trest smrti. Cruz nabídl, že se k činu přizná výměnou za doživotí. To ale prokurátoři odmítli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám