Hlavní obsah

Devítiletý chlapec v Michiganu zastřelil svou matku

– Centreville

Policie v americkém státě Michigan obvinila z vraždy devítiletého chlapce. V pondělí měl zastřelit svou matku, uvedla to ve svém vysílání televizní stanice WWMT. Tragédie se stala v jejich domě v městském komplexu Fawn River Township v okrese St. Joseph County.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé zjišťují, jak je možné, že měl chlapec zbraň. „Dítě je nyní v zařízení pro mladistvé a podstupuje sérii psychologických a psychiatrických vyšetření,“ uvedl šerif Bradley Balk.

Případy, kdy se malé děti zmocní zbraní a stane se podobná tragédie, se v poslední době stávají stále častěji. Policie upozorňuje na skutečnost, že dospělí špatně zajistí své zbraně a nezletilí se k nim lehce dostanou.

V polovině dubna otřásl Spojenými státy případ, kdy tříletá dívka postřelila ve státě Indiana svou těhotnou matku. Dívka vzala do ruky zbraň, kterou ve voze nechal matčin druh, napsala agentura DPA.

Podobný incident se nedávno stal i v americkém městě St. Louis ve státě Missouri. Pětiletý chlapec hledal bonbóny, nalezl ale otcovu zbraň a v domnění, že je to hračka, z ní začal pálit.  Zastřelil svého sedmiletého bratra.

Zásah střelnou zbraní je třetí nejčastější příčinou úmrtí dětí ve Spojených státech ve věku od jednoho do 17 let, uvádí studie zdravotnického časopisu Pediatrics.

Reklama

Výběr článků

Načítám