Hlavní obsah

Trump opět radí. Chce to přejmenovat, navrhl firmě Boeing

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen k hašení katedrály Notre-Dame se dokáže vyjádřit vrcholný americký politik. Svůj názor na řešení problémů nabídl Donald Trump i americké firmě Boeing, jejíž dva stroje 737 MAX se od loňského podzimu již dvakrát zřítily, zřejmě kvůli problémovému softwaru. Podle Trumpa stačí stroj trochu upravit a dát mu nové jméno.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Kdybych byl Boeing, opravil bych Boeing 737 MAX, přidal bych nějaké úžasné vlastnosti a dal bych letadlu nové jméno,“ tweetoval americký prezident.

Dotkl se přitom i své kompetence v oblasti letectví: „Co vím o značkové politice? Snad nic (ale stal jsem se prezidentem!).“ Pro sebe si také nechal, jaké nové jméno by letadlu dal.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Rozpracované Boeingy 737 MAX ve výrobě

Sám není v tomto ohledu zrovna originální. V názvech jeho hotelů, golfových hřišť či paneláků se pravidelně vyskytuje jeho příjmení. Krátce mu patřila jedna letecká společnost, která se samozřejmě jmenovala Trump Shuttle.

Trump na sebe ve snaze moudře poradit upozornil už v pondělí, když v Paříži hořela katedrála Notre-Dame. Tehdy doporučil francouzským hasičům, aby použili létající vodní cisterny. Jeho návrh byl však francouzskými úřady zamítnut, protože vržení velkého množství vody na takový typ stavby, jakým je Notre-Dame, by konstrukci poničil.

Reklama

Výběr článků

Načítám