Hlavní obsah

Uber není trestně zodpovědný za smrtelnou nehodu samořiditelného vozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber Technologies není trestně zodpovědný za nehodu svého samořízeného automobilu, při které loni v březnu na předměstí arizonského Phoenixu Tempe přišla o život chodkyně. Uvedla to v úterý prokuratura v arizonském okrese Yavapai, kam byl případ předán kvůli podjatosti místní prokuratury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Loňská smrtelná nehoda Uberu v ArizoněVideo: UBER, Reuters

 
Článek

Prokuratura tvrdí, že neexistují žádné důvody pro trestní zodpovědnost Uberu. Policie by nicméně podle prokuratury měla pokračovat ve vyšetřování toho, jak postupovala záložní řidička automobilu, napsala agentura Reuters.

Za volantem seděl, respektive seděla Rafaela Vasquez - muž, který se nyní považuje za ženu. V době nehody 44letá řidička sledovala televizní pořad na svém mobilním telefonu. Podle policie by nehodě bylo možné zabránit, kdyby dávala větší pozor, i když 49letá Elaine Herzbergová náhle vstoupila do vozovky z neosvětleného místa. [celá zpráva]

Prokurátorka chce další expertízu, která by posoudila, zda za daných světelných podmínek a vzhledem k rychlosti vozu bylo možné skutečně zabránit nehodě. Podle ní samotné video nestačí, uvedla televize NBC.

Úkolem Rafaely Vasquez bylo sledovat dění na silnici a v případě potřeby zasáhnout. Televizi se jí nyní nepodařilo kontaktovat.

Rafaela Vasquez byla v roce 2001 - tehdy ještě jako muž - odsouzena za pokus o ozbrojenou loupež ve videopůjčovně, kterou spáchala se svým kolegou s cílem rozjet vlastní byznys, uvedl list Express. Skončila ve vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám