Hlavní obsah

Ve škole v Severní Karolíně se nestřílelo, zvuky podobné palbě vydával bojler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Willmington
Aktualizováno

Američtí policisté v pátek zasahovali ve střední škole v městečku Topsail v okrese Pender ve státě Severní Karolína. Z místa byla hlášena střelba, ale zjistilo se, že na pozemku školy žádný útočník nebyl, zvuky vydával bojler.

Foto: Profimedia.cz

Zásah policie v Severní Karolíně

Článek

„Není tam žádný aktivní střelec,” řekl místnímu serveru StarNewsOnline Tom Collins koordinující v okrese Pender záchranné složky. „Byl to vadný ohřívač vody,” dodal. Podle něj série ran z bojleru „zněla jako palba z (poloautomatické pušky) AR-15.”

Informace o střelbě dostaly úřady v 6:30 místního času (12:30 SEČ). Podle reportéra NBC Erika Ortize bylo na střeše školy několik členů zásahových složek.

U školy se shromáždili příbuzní. Studenti jsou naproti budově, uvedla místní televize WECT.

Školský úřad v okrese Pender uvedl, že „podnikl všechna preventivní opatření s cílem zajistit bezpečnost studentů a personálu“. Dodal, že kampus je uzavřen a studenti ze střední školy i sousední základní školy se mají shromáždit v podniku Lowe´s Foods, kde čekají rodiče, napsal server časopisu Newsweek.

Celá akce si nevyžádala žádné zranění.

Topsail je poblíž pobřeží Hampsteadu asi 30 kilometrů severně od Willmingtonu.

Střelba byla nahlášena jen den poté, co v baru u studentské koleje postřílel v kalifornském Thousand Oaks bývalý voják 11 návštěvníků baru, než obrátil zbraň proti sobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám