Hlavní obsah

Mexický pár je podezřelý z vražd dvaceti žen, ostatky měl doma a prodával

Ciudad de Méxiko

Mexická policie vyšetřuje manželský pár, který byl zadržen poté, co v dětském kočárku vezl kusy ženských těl, které zřejmě prodával. Vyšetřovatelé případ spojují s nejméně deseti vraždami žen. Podezřelý se přiznal dokonce k dvaceti vraždám. Také prodal dítě jedné z obětí.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Mexická policie (ilustrační foto)

Článek

Policie se na Juan Carlose a jeho ženu Patricii zaměřila, když 6. září zmizela 28letá Nancy Huitronová a její dvouměsíční dcera Valentina poté, co odvedla své dvě starší dcery školy. Protože si je nevyzvedla, bylo zahájeno pátrání. Policii se podařilo najít Valentinu, která byla už předána babičce.

Ukázalo se, že oběť znala Juana Carlose i Patricii, protože si od nich kupovala oděvy a jídlo. Patricia ji obalamutila, když jí řekla, že má více zboží doma. Tam ji Juan Carlos zavraždil.

V domě byly nalezeny kusy lidských těl v ledničce i zabetonované v kbelících. Podle sousedů byli manželé zadrženi právě ve chvíli, kdy tlačili kočárek s kusy těl.

Zmizelá Nancy Huitronová a její dcera na výzvách policie s prosbou o pomoc

Juan Carlos se přiznal k vraždě Huitronové i k vraždě dvou dalších žen, které už byly identifikovány. Jde o 23letou Arletu Olguínovou a 29letou Evelyn Rojasovou, svobodné matky, které zmizely v posledních měsících.

Přiznal se také, že některé z obětí sexuálně zneužíval a prodával jejich věci i kusy jejich těl. Zatím ale není jasné, komu lidské maso prodával.

Hlavní město Mexiko je oblastí, kde zmizí nejvíce žen v celých Spojených státech mexických. Jen letos mezi lednem a dubnem zmizelo v hlavním městě 395 lidí včetně 207 žen. Většinou zmizely ve čtvrtích, které kontrolují gangy a policie se tam bojí vstupovat. Vraždy žen jsou v Mexiku hojné a často nebývají potrestány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám