Hlavní obsah

Při srážce obsazeného autobusu s kamiónem zemřelo v USA sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Fe

Nejméně sedm lidí zemřelo ve čtvrtek při srážce skoro plně obsazeného autobusu společnosti Greyhound s kamiónem na dálnici na severozápadě amerického státu Nové Mexiko. Většina zbylých cestujících byla se zraněními převezena do nemocnice, uvedla CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie autobusu v Novém MexikuVideo: Reuters

 
Článek

Počet obětí, který byl potvrzen v noci na pátek, nemusí být konečný. „Očekáváme, že číslo vzroste,“ uvedl mluvčí policie Ray Wilson. Jeden ze zraněných je v kritickém stavu, dva ve vážném. Mezi zraněnými jsou také čtyři děti. Jen šest ošetřených bylo propuštěno.

V autobusu jedoucím z Albuquerque do Phoenixu cestovalo 49 lidí.

Foto: ČTK/AP

Náraz přední část autobusu zcela zničil.

Poblíž města Thoreau praskla kamiónu krátce po poledni pneumatika, řidič ztratil kontrolu nad řízením, kamión přejel přes středový dělicí pás dálnice I40 a čelně se střetl s protijedoucím autobusem, popsal nehodu Wilson.

Síla nárazu zcela zničila předek autobusu, který skončil mimo vozovku. Kamión se převrátil na bok a vysypal se z něj náklad. Jeho řidič byl zraněn, ale není v ohrožení života.

Foto: ČTK/AP

Záběr na místo nehody v Novém Mexiku

Jeden ze svědků Mark Gonzales označil nehodu za „úplnou katastrofu“. „Bylo to hrozné, lidé trpěli, z autobusu vycházel křik,“ řekl Gonzales místní stanici KRQE.

Cestují se pokoušeli dostat z vraku autobusu okny. Řidiči, kteří projížděli kolem a měli na korbě žebřík, jim ho přistavili.

Foto: ČTK/AP

Kamión se převrátil na bok a autobus skončil mimo vozovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám