Hlavní obsah

Usměvavá babička zavraždila manžela a dvojnici, které ukradla identitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie hned v několika státech USA pátrá po ženě, jež podle vyšetřovatelů zastřelila a okradla svého manžela a poté i ženu, kterou oloupila o peníze, auto a identitu. Policisté varují, že až šestapadesátiletá Lois Riessová alias Pamela Hutchinsonová vše utratí, bude zřejmě vraždit zase.

Foto: Minnesota Bureau of Criminal Apprehension via Facebook

Hledaná Lois Riessová

Článek

„Je usměvavá jako každá jiná matka nebo babička. Přesto je to vypočítavá a naprosto chladnokrevná vražedkyně,“ řekl stanici NBC Carmine Marceno, zástupce šerifa okrsku Lee County na Floridě, kde došlo ke druhé vraždě.

Po vraždě manžela v Minnesotě matka tří dětí, která má nejméně jedno vnouče, nejprve utratila část manželových deseti tisíc dolarů, tedy více než 200 tisíc korun, v kasinu a následně odjela na Floridu. Vytipovala si tam další oběť. Jejím cílem bylo ukrást její identitu, a tak si Riessová vybírala podle vzhledu. Motivem honby za penězi by mohl být hazard, jemuž hledaná v minulosti propadla.

Vraždit může znovu

„Tohle je poprvé v mé kariéře, kdy jsem byl svědkem toho, že si někdo někoho vybral, aby ho zabil a následně mu ukradl identitu,“ řekl NBC Marceno. Zavražděné ženě Riessová ukradla řidičský průkaz, platební karty a auto, v němž byla spatřena ve státech Louisiana a Texas.

Policisté proto po blonďaté vražedkyni usilovně pátrají a varují, že je ozbrojena a až jí dojdou peníze, může vraždit znovu. „Jednou jí dojdou prostředky, bude ještě zoufalejší a může zabíjet znovu,“ varoval Marceno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám