Hlavní obsah

V San Francisku najelo auto do lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco
Aktualizováno

Řidič v San Francisku najel ve středu večer svým vozem do skupiny pěti lidí. Mluvčí nemocnice podle agentury AP uvedl, že jeden ze zraněných zemřel a další tři jsou ve vážném stavu. Policie s odvoláním na svědky uvedla, že události předcházela hádka. Řidič z místa nehody utekl.

Foto: Nick Wagner, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V nemocnici skončilo všech pět lidí, jeden je zraněn lehce. AP se odvolává na mluvčího nemocnice Brenta Andrewa, který však dále odmítl upřesnit rozsah zranění.

Havárie se podle AP stala v průmyslové čtvrti města. Policie žádné další informace neposkytla. Motiv řidiče zatím zůstává nejasný.

Televizní stanice KNTV informovala, že řidič vyzbrojený menší sekerou se nejprve pohádal s lidmi na chodníku, kteří ho ale zahnali zpět do jeho vozu. Poté do davu najel.

Paul Lim, který nedaleko místa incidentu pracuje, v rozhovoru pro list San Francisco Chronicle uvedl, že na protější straně ulice viděl dvě bezvládná těla. „Dalšího utěšoval kamarád, který volal pomoc. Další se pohyboval velmi pomalu,” dodal.

Policie po řidiči stále pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám