Hlavní obsah

V Texasu explodovala další balíková bomba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

V Texasu explodovala v úterý další balíková bomba, která si ale nevyžádala podle prvních informací žádné zraněné. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AP. Nálož vybuchla u distribučního centra americké společnosti FedEx, která je druhým největším leteckým přepravcem zásilek na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Texasu explodovala další balíková bombaVideo: Reuters

 
Článek

Je to už pátý incident tohoto druhu, který v posledních dnech sužuje Texas. Při nedělní explozi v jeho metropoli Austinu byli zraněni dva mladí muži. Bombu aktivovaly samy oběti, které nevědomky zavadily o nastražený drát.

Při předchozích útocích zemřeli dva lidé a dva byli zraněni. Zdrojem bomb byly balíčky rozmístěné na třech různých místech Austinu. Nynější útok se odehrál asi hodinu po půlnoci místního času v Schertzu, severovýchodně od San Antonia.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Texas sužují balíkové bomby. Tentokrát si exploze nevyžádala mrtvé ani zraněné.

Policie se domnívá, že „balíčkové” útoky spolu souvisejí. V neděli oznámila, že za poskytnutí informací, jež povedou k zadržení viníků, zaplatí 100 tisíc dolarů (dva milióny Kč). Úřad guvernéra nabízí dalších 15 tisíc dolarů.

Poprvé byl útok zaznamenán 2. března, kdy zahynul 39letý muž. Při dalším incidentu zemřel 17letý chlapec a byla přitom zraněna i jeho matka. Při dalším útoku byla zraněna 75letá žena hispánského původu, která byla převezena do nemocnice ve vážném stavu. Oba mrtví byli černoši.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám