Hlavní obsah

Střelba ve škole v Kentucky: Dva mrtví a devatenáct zraněných

Aktualizováno

Dva mrtvé a 19 zraněných si vyžádala v úterý střelba na střední škole v Bentonu v Kentucky, uvedla americká stanice CBS. Střílel 15letý student, který byl dopaden a skončil ve vazbě, uvedl guvernér Matt Bevin. Detektiv Jody Cash z kentucké státní policie potvrdil NBC, že „ve škole už není žádný aktivní střelec“.

Foto: Stephen Lance Dennee, ČTK/AP

Škola v Bentonu v Kentucky, kde došlo ke střelbě

Článek

Střílelo se kolem deváté ráno (15:00 SEČ) na střední škole v Bentonu v okresu Marshall. Na místě zasahovali policisté i zdravotníci s několika sanitkami. Když propukla střelba, asi sto dětí v panice utíkalo ven ze školy. Škola byla uzavřena.

Podle guvernéra jsou potvrzené dvě oběti. První byla 15letá dívka, která zemřela na místě. Později svým zraněním podlehl 15letý hoch, který převezen ve vážném stavu do nemocnice.

Původně americká média uváděla pět zraněných. Pak byl počet upřesněn na 19, uvedla agentura AP. Podle guvernéra jsou to samí studenti, 14 jich bylo postřeleno.

Lehčeji zraněné odvážely sanitky, pět dalších přepravily vrtulníky do Nashvillu. Jak vážná jsou jejich zranění, není zatím známo.

Zadrženému podezřelému je 15 let, už byl obviněn z vraždy a pokusu o vraždu. Zatím k němu nebyly uvedeny žádné podrobnosti. Motiv se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám