Hlavní obsah

Vězněné děti v Kalifornii byly v řetězech několik měsíců

– Sacrarmento

Třináct dětí, které věznili ve svém domě 56letý David Turpin a 49letá Louise Turpinová, byly brutálně týrány a zneužívány. Ve čtvrtek, kdy oba rodiče stanuli před soudem, uvedl podrobnosti prokurátor z okresu Riverside Mike Hestrin, uvedly BBC a ABC. Rodiče byli obviněni z mučení, týrání dětí a omezování osobní svobody. Hrozí jim až 94 let vězení.

Foto: Riverside County Sheriffs Department, ČTK/AP

Policejní snímek Louise Anny Turpinové a jejího manžela Davida Allena Turpina, kteří léta věznili svých 13 dětí.

Článek

Podle žalobce byly děti v řetězech několik měsíců. Nemohly si je sundat, ani když šly do koupelny. Původně byly svazovány provazy, když však jedno z nich uniklo, začali rodiče používat řetězy a visací zámky. Zneužívání se zhoršilo, když se rodina přestěhoval z Texasu do Kalifornie, do Perrisu.

Hestrin dodal, že všech třináct potomků bylo vážně podvyživeno. Nejstarší 29letá žena neměla ani 40 kg, dvanáctiletý chlapec vážil jako sedmileté dítě.

Foto: Mike Blake, Reuters

Dům v Perrisu, kde Turpinovi věznili své děti.

Rodiče potomky pravidelně bili a škrtili. Žádné z dětí nikdy nebylo u zubaře. Sprchovat se nemohly častěji než jednou ročně. Když si umyly ruce nad zápěstím, byly obviněny, že si hrály ve vodě, a rodiče je opět spoutali do řetězů.

Děti nesměly mít ani hračky, dodal Hestrin s tím, že „jako prokurátor se běžně setkává s případy, které ho osobně zasáhnou”. „Máme tu co do činění s lidskou zkažeností,” řekl podle Los Angels Times reportérům u soudu.

Na věznění se přišlo, když sedmnáctiletá dívka utekla a zavolala tísňovou linku 911. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám