Hlavní obsah

Trump v Bílém domě jen tweetuje a dívá se na televizi, tvrdí americký server

Washington

Americký prezident Donald Trump výrazně zkrátil svou pracovní dobu. Tvrdí to zpravodajský web Axions. Do Oválné pracovny přichází až kolem 11 hodiny, výrazně později než před rokem, kdy začal v Bílém domě úřadovat. To platí také o schůzkách, kterých je až o polovinu méně, tvrdí web s odvoláním na interní denní pracovní plán Bílého domu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump ve své pracovně

Článek

V jeho pracovním programu se chvíle mezi 8:00 a 11:00 nazývá Executive Time, což lze volně přeložit jako „čas na řízení“. Tuto dobu by měl podle plánu strávit v Oválné pracovně, ovšem realita je odlišná. Trump je v té době ve své privátní části Bílého domu a je na Twitteru nebo sleduje zpravodajství v televizi.

Teprve potom odchází do své pracovny a má první pracovní schůzky. Jejich počet ovšem proti uplynulému půlroku také výrazně snížil.

Jeho předchůdci v úřadu byli podstatně větší ranní ptáčata, píše server Axions. Například George W. Bush byl v Oválné pracovně už v 6:45. Barack Obama začínal svůj pracovní den mezi 9 a 10. hodinou, ještě předtím ale zvládl cvičení.

Pracovní den podle serveru Axions Trump také zkrátil. Kolem 18:00 už z pracovny odchází zpět do obytné části Bílého domu.

Hodně času zabere Trumpovi telefonování a také sledování zpravodajství v televizi, uvádí server.

Mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová zprávy serveru Axions dementovala. Tvrdí, že Trump je „jeden z nejpracovitějších a nejnáročnějších lidí, jaké kdy viděla." Prezident má podle jejích slov velmi dlouhé pracovní dny během celého roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám